Witam, skoro temat sprzed 5 miesięcy został ponownie poruszony chciałbym się ustosunkować do powyższej wypowiedzi. Nie każdy gracz chcący posiadać czynny 24 godziny na dobę serwer gry posiada wystarczająco pieniędzy aby zapłacić późniejsze rachunki za energię elektryczną które z pewnością przekroczą kwotę 10zł miesięcznie. Dodatkowo powinna przykuć Pana uwagę kwestia łącza internetowego, zapewne za chwilę poszczyci się Pan łączem dużej przepustowości w kierunku downloadu lecz niestety w przypadku uruchamianych serwerów gier największą rolę gra upload. Czy posiada Pan wystarczającą przepustowość w kierunku uploadu aby zapewnić stabilną pracę serwera gry dla kilkudziesięciu graczy? Na łączach oferowanych dla klientów indywidualnych nie jest to niestety możliwe ponieważ większość Polskich operatorów sieciowych oferuje upload maksymalnie do 1mb/s lecz jedynie dla droższych planów abonamentowych (w tym przypadku prędkość rzeczywista to około 110kb/s).
Nick w MP: Suwi
Na forum: 1480 dni Posty: 110 Piwa: 79 Respekt: 50
Wysłany: 2010-08-10, 15:44
Ja tak ogólnie to polecam www.ServerProject.pl . Tam jest 20 slotów za 10 zł, ale do każdego serwera dołączane jest 10 slotów gratis. Czyli 20 + 10 = 30 slotów w rzeczywistości tylko za 10 zł! Miałem tam już serwery, a tak pozatym stoi tam sponsorowany przez nich www.FullServer.pl i nie ma lagów, chociaż gra tam do 165 osób. Pozdrawiam i przepraszam za odkopywanie, ale zrobiłem to co inni i myślę, że jeszcze nie jedna osoba ty zerknie, która nie zna tak dobrego hostingu jakim jest www.ServerProject.pl .
Na forum: 1510 dni Posty: 115 Piwa: 457 Respekt: 50
Wysłany: 2010-08-15, 11:27
Teraz powiem tak: Wykupcie sobie VPS'a lub dedyka (500 slotów, małe lagi lecz kupisz lepszego VPS'a/dedyka tym mniej lagów). Polecam vps4u.pl dla małych serwerów super ceny... Jeżeli chcesz obsługiwać większą liczbę ludzi wykupujesz sobie tzw: "Dodatki"...
Nick w MP: Suwi
Na forum: 1480 dni Posty: 110 Piwa: 79 Respekt: 50
Wysłany: 2010-08-15, 12:07
shadowpl, hmm nawet ciekawa oferta. Szukałem czegoś takiego bardzo długo. Powiem tyle: "Dzięki, piwsko z lodówy leci!". Gdy wypróbuję to podzielę się tutaj opinią.
Nick w MP: Peter_Rabbit
Na forum: 974 dni Posty: 391 Piwa: 247 Respekt: 63,1 Głosy: 5
Wysłany: 2010-09-02, 19:51
ServHost jest bardzo słaby i za drogi [ SMS em 30 złoty doładują ci 12 ] - Bardzo polecam Og-Servers.net - Brak lagów , hosting stabilny i dość tani - Możliwość płacenia SMS'em ale nie opłaca się. Pomoc 24/7.