Witamy sympatyków GTA na forum GTAOnline Obecny czas to 2012-02-23, 01:03 Zarejestrowanych: 37950
Panel Logowania

Zapamiętaj moje hasło.
Strona główna | Rejestracja | Użytkownicy | Grupy | Faq | Regulamin | Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Jak ominąć bana na serwerze ?
Autor Wiadomość
Ban  OBSERWOWANY

Informacje
Na forum: 246 dni
Piwa: 23
Respekt: 50

Wysłany: 2011-12-19, 20:50   Jak ominąć bana na serwerze ?

Sprawdzone na systemie Windows XP i przy Vectrze. Ściągając poniższe oprogramowanie i postępując zgodnie z instrukcją wejdziesz na serwery, fora i strony na których dostałeś bana na IP.

1. Podłącz kabel Ethernet bezpośrednio do modemu i komputera. (na WIFI nie działa). - Działa.
2. Ściągnij poniższy program:
Ukryta wiadomość / Hidden message(aby ją zobaczyć musisz postawić użytkownikowi)
Wiadomość została ukryta, aby ją przeczytać należy się zalogować.

3. Uruchom go - nie wymaga instalacji.
4. W polu MAC Address zmień którąś z liter i kliknij Change MAC ID -> Czynność powtórz dla każdej dostępnej opcji w polu Choose Adapter

5. Kliknij exit program i zapisz zmiany.
6. Zresetuj modem
Ostatnio zmieniony przez Ban 2012-02-19, 15:36, w całości zmieniany 2 razy  
Postaw piwo autorowi tego posta

Więcej szczegółów
Wystawiono 17 piw(a):
CreaTiveTS, Dinxu, bondo, Widelcu, DerQ, liffer, xSony, Jarek567, KonradM, EminemxD, Morales, MATII1995, Karvioo, maniek0077, cysiek1994, 88placki, siemol
Power_ 

Informacje
Nick w MP: mRd
Na forum: 64 dni

Wysłany: 2011-12-22, 10:21   

Ban, jeśli mam Windows 7 i internet z Cyfrowego Polsatu to działa? chodzi mi o serwer SA-MP

Camer 

Informacje
Nick w MP: Camer
Na forum: 604 dni
Piwa: 607
Respekt: 66,7
Głosy: 2

Wysłany: 2011-12-22, 18:31   

Przecież to nie zmienia IP, które jest zbanowane, a adres MAC. To nie ma nic do rzeczy - SA-MP nawet nie wykorzystuje nigdzie adresu MAC. :)

Ban  OBSERWOWANY

Informacje

Wysłany: 2011-12-23, 16:36   

Nie znasz się. Program zmienia również adres IP i dzięki niemu można bez problemu wejść na serwer, na którym dostało się bana na IP.

U mnie działa. Testowałem na 0.3d.

Power_ napisał/a
Ban, jeśli mam Windows 7 i internet z Cyfrowego Polsatu to działa? chodzi mi o serwer SA-MP

Powinno działać ale czytałem że na 7-ce występuje jakiś problem. Spróbuj i napisz czy podziałało.

Bryniu 

Informacje
Nick w MP: Bryniu626
Na forum: 647 dni
Piwa: 9
Respekt: 16,3
Głosy: 1

Wysłany: 2011-12-24, 09:45   

Camer, taka prawda że to działa (o dziwo). Tylko wymagane jest Win XP i Modem.

MAC Adres to ciąg znaków i cyfr po którym nadawany jest przez serwer DHCP adres IP. Usługodawcy mają bazę MAC swoich klientów - gdy włączasz internet - twoje pasmo jest przepuszczane przez serwer DHCP który sprawdza istnienie tego adresu MAC w bazie - gdy będzie istnieć zostanie nadane IP oraz zostaniesz przekierowany do serwera udostępniającego internet.

IP to ciąg cyfr które są nadawane automatycznie. Nie jest to odszyfrowany MAC ani nic innego tylko serwer DHCP nadaje ci go podczas łączenia. Gdy zakończysz połączenie w przypadku Neostrady Adres IP trafia do puli i ktoś inny go otrzyma gdy uruchomi komputer.

Nie będę pisał całej książki o tym ale to chyba najistotniejsze informacje.

FlameON 

Informacje
Na forum: 907 dni

Wysłany: 2011-12-24, 22:21   

Bryniu napisał/a
MAC Adres to ciąg znaków i cyfr

wtf? "znaków i cyfr"? lepiej by było by napisać "liter i znaków" chociaż i to było by błędne ponieważ adres mac jest zapisany w szesnastkowym systemie liczbowym który wykorzystuje cyfry 1-9 oraz litery A-F... tego w pierwszej klasie technikum uczą... litości...

Bryniu napisał/a
po którym nadawany jest przez serwer DHCP adres IP

jak to "po którym"? możesz mi wyjaśnić co ty przez to rozumiesz?

Bryniu napisał/a
gdy włączasz internet - twoje pasmo jest przepuszczane przez serwer DHCP który sprawdza istnienie tego adresu MAC w bazie - gdy będzie istnieć zostanie nadane IP oraz zostaniesz przekierowany do serwera udostępniającego internet.

większej głupoty w życiu nie słyszałem... no może poza tą z pewnego serialu gdzie myśleli że internet jest zamknięty w małej czarnej skrzynce ale mniejsza o to... serwer DHCP nie sprawdza istnienia adresu mac jedynie zapisuje go do logów przy połączeniu... jeśli było by tak jak ty piszesz to każdą zmianę karty sieciowej było by trzeba zgłaszać do swojego usługodawcy i po dodaniu go do bazy wtedy internet by działał... chyba że chodzi ci o adresy mac modemów to usługodawcy musieli by mieć adresy mac modemów z całego świata :) zresztą jaki w ogóle byłby cel w przetrzymywaniu adresów mac w bazie danych i ich weryfikacji?

Bryniu napisał/a
IP to ciąg cyfr które są nadawane automatycznie. Nie jest to odszyfrowany MAC ani nic innego tylko serwer DHCP nadaje ci go podczas łączenia. Gdy zakończysz połączenie w przypadku Neostrady Adres IP trafia do puli i ktoś inny go otrzyma gdy uruchomi komputer.

tak, dodajmy że osoba łącząca się otrzymuje pierwszy wolny adres ip z swojego zakresu. i nie gdy uruchomi komputer a gdy ustanowi połączenie.

Bryniu napisał/a

Nie będę pisał całej książki o tym ale to chyba najistotniejsze informacje.

może to i lepiej że nie będziesz pisał o tym książki bo pewnie trafiła by do działu "Bajki i Baśnie"

I jeśli na czymś się nie znasz lub po prostu usłyszałeś od kolegów w szkole i nie zweryfikowałeś tego to proszę cię nie powtarzaj tych głupot dalej bo potem to się rozchodzi i mówią że polacy są ciency w informatyce a wszystko przez to że jakiś małolat próbował przyszpanować wiedzą i parę głupot wymyślił a reszta powtórzyła...

Administracja i moderacja niech wybaczy za ten mały offtop ale kolega wyżej wprowadzał użytkowników w błąd a przecież wszyscy chcemy aby na gtaonline były rzetelne informacje :)

@EDIT
nie będę spamił kolejnym postem więc dopiszę tutaj :)

xXx napisał/a

raczej od 0-9

Mój błąd, przez opieranie się na lekcji nauczonej w szkole nie pomyślałem o zerze ^^

xXx napisał/a

a i owszem jeżeli na serwerze/routerze jest włączona filtracja po mac'ach

tak tylko że my gdybamy o globalnych ISP ;p

Bryniu napisał/a

P.S. xXx widać też musiał cię poprawić więc też sam widzisz - błędy rzeczą ludzką.

Tak tylko że ty miałeś błąd w każdym zdaniu.
Ostatnio zmieniony przez FlameON 2011-12-28, 14:40, w całości zmieniany 1 raz  

xXx 

Informacje
Na forum: 1918 dni
Piwa: 5706
Respekt: 42
Głosy: 3

Wysłany: 2011-12-27, 19:25   

FlameON napisał/a
szesnastkowym systemie liczbowym który wykorzystuje cyfry 1-9 oraz

raczej od 0-9

FlameON napisał/a
jeśli było by tak jak ty piszesz to każdą zmianę karty sieciowej było by trzeba zgłaszać do swojego usługodawcy

a i owszem jeżeli na serwerze/routerze jest włączona filtracja po mac'ach

FlameON napisał/a
musieli by mieć adresy mac modemów z całego świata

adres mac inaczej adres fizyczny ma znaczenie tylko lokalne, ponieważ identyfikuje hosta w sieci lokalnej.

!! NIE ODPISUJE NA GŁUPIE PM !!

!! CHCESZ ZMIENIĆ NICK ?? :arrow:
CZYTAJ !!

!! PAMIĘTAJ MULTIKONTO = BAN NA IP !!
ҳҲҳ

freezer 

Informacje
Na forum: 122 dni

Wysłany: 2011-12-29, 21:05   

Ja powiem tak:

Adres MAC nie ma nic wspólnego z ip służy jedynie do identyfikacji urządzeń w sieci lokalnej. Zresetowanie modemu powoduje zmianę ip. Można to zaobserwować gdy mamy internet miastowy czyli taki który jest zakładany przez prywatne osoby. Modem jest u tej osoby od której bierzemy internet i żeby zmienić ip musielibyśmy zresetować u tej osoby modem żeby zmienić ip.

George_Cash  Średni pawner

Informacje
Nick w MP: Marco Scalossi
Na forum: 693 dni
Piwa: 100
Respekt: 45,3

Wysłany: 2012-01-03, 18:49   

Jeśli macie router, to wystarczy, że wpiszecie w przeglądarce "192.168.1.1", następnie pokażą wam się dane do logowania, tam wpisujemy "admin" a hasło też "admin", oczywiście bez cudzysłowów. Następnie wchodzimy w MACAdress, tam zmieniamy xx:TO:xx:xx tam zmieniamy którąkolwiek literkę lub liczbę od A-F i 1-9, dalej nie dawajcie, bo wam się internet nie odpali. Następnie zapisujecie zmiany, lecz w tym momencie resetujemy modem razem z routerem, lecz nie przytrzymujemy za długo resetu, bo zresetują Wam się ustawienia routera. Sam korzystam z tego sposobu, a mój router to Linksys. Mam nadzieję, że komuś się przyda ta informacja. :)

xTrust  ~TortuŚ~

Informacje
Na forum: 50 dni
Piwa: 1

Wysłany: 2012-01-07, 14:41   

George_Cash napisał/a
Jeśli macie router, to wystarczy, że wpiszecie w przeglądarce 192.168.1.1, następnie pokażą wam się dane do logowania, tam wpisujemy admin a hasło też admin, oczywiście bez cudzysłowów. Następnie wchodzimy w MACAdress, tam zmieniamy xx:TO:xx:xx tam zmieniamy którąkolwiek literkę lub liczbę od A-F i 1-9, dalej nie dawajcie, bo wam się internet nie odpali. Następnie zapisujecie zmiany, lecz w tym momencie resetujemy modem razem z routerem, lecz nie przytrzymujemy za długo resetu, bo zresetują Wam się ustawienia routera. Sam korzystam z tego sposobu, a mój router to Linksys. Mam nadzieję, że komuś się przyda ta informacja. :)

Nie każdy posiada takie samo hasło do rutera ..
Login wpisujecie admin
a hasło standardowe jest admin ale mogliscie sobie zmienic ;)

Morales 

Informacje
Nick w MP: Taku Kamachi
Na forum: 347 dni

Wysłany: 2012-01-27, 17:24   

Mi działa, choć nie na każdym serwerze. Wiele osób się od tego zabezpiecza, więc ja oceniam ten sposób na 7/10.

R_D_U 

Informacje
Nick w MP: R_D_U
Na forum: 98 dni
Piwa: 25
Respekt: 49,5

Wysłany: 2012-02-12, 14:08   

Jeśli chodzi ty o bany na IP to mam łatwiejszy sposób wystarczy tylko ponownie połaczyć internet jeśli chodzi o Wi-Fi to należy zresetować router pozdrawiam.
Layout na serwer RP 100 % Do kupienia http://gtao.pl/sprzedam-l...5642.htm#425017

Karvioo 

Informacje
Na forum: 978 dni
Piwa: 214
Respekt: 37,8
Głosy: 9

Wysłany: 2012-02-12, 21:17   

R_D_U napisał/a
Jeśli chodzi ty o bany na IP to mam łatwiejszy sposób wystarczy tylko ponownie połaczyć internet jeśli chodzi o Wi-Fi to należy zresetować router pozdrawiam.

Na przykład w multimedii nie można. ;) Stąd ten poradnik.

JarO0  Krytyk RP

Informacje
Nick w MP: Jaro
Na forum: 384 dni
Piwa: 20
Respekt: 49,8
Głosy: 3

Wysłany: 2012-02-21, 15:25   

R_D_U, nie każdy ma zmienne IP ._. Na routerze nic to nie zmieni, ja mam stałe IP, chociaż łącze się przez router..

Ban  OBSERWOWANY

Informacje

Wysłany: Wczoraj 19:18   

Jesli łączysz się przez router to musisz router i modem zresetować aby sie zmieniło IP :)

Tagi: jak :: ominąć :: bana :: serwerze
Anonymous

Dołaczył: Wczoraj 0:00
Skad: google.com

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Miejsce na Twoją reklamę!

Odpowiedz do tematu