Witamy na GTAOnline Obecny czas to 2014-11-23, 02:42 Użytkowników: 58726

  


GTA V NA PC ! - CZYTAJ,
KONKURS NA NAJLEPSZY SERWER SA:MP - GŁOSOWANIE


Strona główna | Rejestracja | Użytkownicy | Grupy | Faq | Regulamin | Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Internet = GTA IV nie żyje
Autor Wiadomość
Razorek954  whola, brother.




Informacje
Nick w MP: Razorek954
Wiek: 20
Na forum: 2489 dni
Posty: 438
Piwa: 8618
Respekt: 67
Głosy: 4


Wysłany: 2009-08-07, 12:16   Internet = GTA IV nie żyje


Witam, czy ma ktoś z was podobny problem, że gdy ma włączony internet i odpala GTA4, to gra się zacina? Gdy mam wyłączonego neta mam ok 43 Fps jak gram z netem 11, i gra co 10 sek się tnie, nie wiem czego to wina, łącze 10mb. Czekam na odpowiedź czy też ktoś tak ma, napotkałem się na kilka osób.

Czego to może być wina?:

- Podejrzewam,że na płytce windowsa jest jakiś wirus ponieważ ciągle się to powtarza
- Wina pirta z crackiem

kto ma jeszcze jakieś pomysły? Czekam na odpowiedzi, za każdą sensowną :piwo:
_________________
REGULAMIN
ODKOPYWANIE
SPONSOR
RANGI
____________________________________

Co kolwiek powiesz, kraj i tak tego nie zrozumie..
Żyjemy w kraju, którym rządzi komercja..
- Razorek954

Polacy są najbardziej inteligentnym narodem ze wszystkich,
z którymi spotkali się Niemcy podczas tej wojny w Europie.
- Adolf Hitler

Nie pomagam na PW! - Od tego jest forum!

... bez muzyki nie widzę sensu życia.
Dla narodu jesteś zerem - politycy mają w ... twoje zdanie!

Postaw piwo autorowi tego posta
 
Shakur_33  yeah





Informacje
Nick w MP: Raul Shakur
Wiek: 22
Na forum: 2209 dni
Posty: 57
Piwa: 1363
Respekt: 50

Wysłany: 2009-08-07, 12:23   


Razor_954, mi niektóre gry tną się jak mam włączonego neta i jest to wina nowego GG gra tnie się co 10-15sekund i jak ktoś zrobi się dostępny to jest lag na około 1-2 sekundy może u ciebie tez tym jest spowodowane
_________________
Mapa serwera Metropolis RP

NIE POMAGAM POZA FORUM
Postaw piwo autorowi tego posta
 
ponkuss  oO? Orly?




Informacje
Wiek: 21
Na forum: 2348 dni
Posty: 46
Piwa: 234
Respekt: 50

Wysłany: 2009-08-07, 12:25   


Razor, wyłącz wszystkie programy, potem zobacz czy działa jak nie to wyłącz nawet antywirusa na chwilkę.
_________________
CB-Radio http://www.gtaonline.pl/12454.htm
Moje inne Projekty wkrótce.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
The Psychol  Psychol





Informacje
Nick w MP: The_Psychol
Wiek: 23
Na forum: 2563 dni
Posty: 2142
Piwa: 3760
Respekt: 95,5
Głosy: 7


Wysłany: 2009-08-07, 12:37   


najlpiej wyłącz internet, przecież nie używasz go podczas grania O_O, zwłaszcza jeżeli masz pirata...
_________________
Postaw piwo autorowi tego posta
 
Mandriv457  Farmer





Informacje
Nick w MP: Farmer
Wiek: 24
Na forum: 2528 dni
Posty: 164
Piwa: 2132
Respekt: 49,1

Wysłany: 2009-08-07, 12:37   


Razor_954, Jak masz włączonego neta to w systemie pojawia się około 10 nowych procesów sieciowych. Tzn. one są już powłanczane ale się podłączysz z internetem mają więcej użycia procesora itp.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
Razorek954  whola, brother.




Informacje
Nick w MP: Razorek954
Wiek: 20
Na forum: 2489 dni
Posty: 438
Piwa: 8618
Respekt: 67
Głosy: 4


Wysłany: 2009-08-07, 13:07   


Shakur_33 napisał/a:

Razor_954, mi niektóre gry tną się jak mam włączonego neta i jest to wina nowego GG gra tnie się co 10-15sekund i jak ktoś zrobi się dostępny to jest lag na około 1-2 sekundy może u ciebie tez tym jest spowodowane


Mi też, także nie jestem przekonany do tego GG, no ale cóż muszę używać więc gdy gram w jakieś gry poważniejsze, Far Cry 2 czy Left 4 Dead jak i GTA IV, ale tu chodzi, że w ogóle teb szit się tnie podczas neta, uruchomianie trwa kilka min...

ponkuss napisał/a:

Razor, wyłącz wszystkie programy, potem zobacz czy działa jak nie to wyłącz nawet antywirusa na chwilkę.


Zobacze

The Psychol napisał/a:

najlpiej wyłącz internet, przecież nie używasz go podczas grania O_O, zwłaszcza jeżeli masz pirata...


a jak wyjdzie MP do Piratów ? :|

Mandriv457 napisał/a:

Razor_954, Jak masz włączonego neta to w systemie pojawia się około 10 nowych procesów sieciowych. Tzn. one są już powłanczane ale się podłączysz z internetem mają więcej użycia procesora itp.


a moge je jakoś wyłączyć nawet podczas gdy mam wyłączony internet ?

Ja osobiście myślę, że to wina mojego windowsa lub płytki, nie mam anty wirusa, a może i ten pirat ma jakiegoś wirusa ... ? :|


// Czekam na dalsze propozycje. Bro poszły.
_________________
REGULAMIN
ODKOPYWANIE
SPONSOR
RANGI
____________________________________

Co kolwiek powiesz, kraj i tak tego nie zrozumie..
Żyjemy w kraju, którym rządzi komercja..
- Razorek954

Polacy są najbardziej inteligentnym narodem ze wszystkich,
z którymi spotkali się Niemcy podczas tej wojny w Europie.
- Adolf Hitler

Nie pomagam na PW! - Od tego jest forum!

... bez muzyki nie widzę sensu życia.
Dla narodu jesteś zerem - politycy mają w ... twoje zdanie!

Postaw piwo autorowi tego posta
 
KukiX 




Informacje
Wiek: 22
Na forum: 2507 dni
Posty: 660
Piwa: 16041
Respekt: 50

Wysłany: 2009-08-07, 13:38   


To normalne że przy włączonym necie komp traci na wydajności (przez co gry działaj wolniej) i to nie jest wirus.

Możliwe też że ściągają ci się jakieś aktualizacje do programów lub windowsa przez co ci tnie.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
ponkuss  oO? Orly?




Informacje
Wiek: 21
Na forum: 2348 dni
Posty: 46
Piwa: 234
Respekt: 50

Wysłany: 2009-08-07, 15:59   


hmmm... Masz windowsa... ? XP,Vista,7 ?
I To zależy (moim zdaniem) od "Zabierania" Ramu procesów.

Mój kolega miał prawie ten sam problem gdy włączał gta sa.
użył tego:
Odkryta wiadomość / Unhidden message(aby ją zobaczyć nie musisz nic robić)
google.pl
To jest program Ashampoo Core Tuner (w paczce instalka,Keygen lub crack.) Jeśli to nie pomoże to nie wiem... w programie chodzi o to: Masz zwolniony proces klikasz na ten proces i przyśpiesz potem możesz zamknąć program ( NIE WYŁĄCZYĆ Z PASKA ZADAŃ OBOK ZEGARKA!) i zobacz czy ci pójdźie.. mojemu koledze poszło jak to nie pomoże to nie wiem.. wrazie problemów pisz na PW PS: Jak złamałem regulamin sry..


Ten program w paczce ci pomoże i innym jeśli mają takie problemy też.

@Down (aby nie śmiecić forum - oszczędzajmy na serwerach :) )
RaZ To nie wiem... a XP Masz legalny?? PS: Wrazie problemów gdyby ten program w Piwku co tam był to pisz na PM.. spróbuje pomóc.
Edit By Ponkuss :
P.S.2 : Mi działa program na 2 komputerze a sie ździwiłem że mam procesor 1 rdzeniowy o.O na tym 1 kompie (lepszym z łączem 512kbs ;( ale i tak wkrotce 12 MB lub mniej .. xD ) to moge przyśpieszyć naprzykład Skype (ZAMULA MI POD CZAS GIER ! ) teraz śmiga :>
Autor postu otrzymał ostrzeżenie.
_________________
CB-Radio http://www.gtaonline.pl/12454.htm
Moje inne Projekty wkrótce.
Ostatnio zmieniony przez Lukasz007 2009-08-08, 06:01, w całości zmieniany 3 razy  
Postaw piwo autorowi tego posta
 
Razorek954  whola, brother.




Informacje
Nick w MP: Razorek954
Wiek: 20
Na forum: 2489 dni
Posty: 438
Piwa: 8618
Respekt: 67
Głosy: 4


Wysłany: 2009-08-07, 16:16   


Darkside napisał/a:

To normalne że przy włączonym necie komp traci na wydajności (przez co gry działaj wolniej) i to nie jest wirus.

Możliwe też że ściągają ci się jakieś aktualizacje do programów lub windowsa przez co ci tnie.


A czemu tylko IV sie tnie a inne gry nie? Jak np Far Cry 2, Crysis czy mirror Edge ? :|


ponkuss napisał/a:

hmmm... Masz windowsa... ? XP,Vista,7 ?
I To zależy (moim zdaniem) od Zabierania Ramu procesów.

Mój kolega miał prawie ten sam problem gdy włączał gta sa.
użył tego:

--- CENZURED ---

Ten program w paczce ci pomoże i innym jeśli mają takie problemy też.


już sprawdzam ;) / XP ;)

# OFFTOPIC

O dziwo, zdziwiło mnie to gdy gra dobrze działa, bez neta oczywiście i jak się nic nie zacina, to jak ją wyłącze i włącze od nowa mam ok. 9 fps więcej i gra jest płynniejsza :D Zwykły restart gry, program dopiero teraz sprawdzam ;)


[ Dodano: 2009-08-07, 19:07 ]
nie pomogło ;) , ale mam jeszcze jeden problem, myślałem, że GTA IV Tylko tak ma a tu się okazuje, że inne gry też. Nigdy tak nie miałem. Użycie procka gdy gram w mirror edge lub far cry 2 podskakuje od 83 do 95 % .. Czego to jest wina?
_________________
REGULAMIN
ODKOPYWANIE
SPONSOR
RANGI
____________________________________

Co kolwiek powiesz, kraj i tak tego nie zrozumie..
Żyjemy w kraju, którym rządzi komercja..
- Razorek954

Polacy są najbardziej inteligentnym narodem ze wszystkich,
z którymi spotkali się Niemcy podczas tej wojny w Europie.
- Adolf Hitler

Nie pomagam na PW! - Od tego jest forum!

... bez muzyki nie widzę sensu życia.
Dla narodu jesteś zerem - politycy mają w ... twoje zdanie!

Postaw piwo autorowi tego posta
 
Matys1910 



Informacje
Wiek: 24
Na forum: 2164 dni
Posty: 5
Piwa: 54
Respekt: 50

Wysłany: 2009-08-07, 18:37   


Winą też może być : Karta Graficzna , mam to samo i nie mogę grać w GTA IV mam lekko za słabszą kartę oraz Windows Viste i też muszę mieć lepszą pamięć ram . Wątpię żeby to był problem z netem , lecz jak masz za dużo programów startowych GG i tak dalej to może ciąć grę .

Ps. Daj tu listę jaką masz kartę graficzną ramy , procesor i tak dalej
Postaw piwo autorowi tego posta
 
Razorek954  whola, brother.




Informacje
Nick w MP: Razorek954
Wiek: 20
Na forum: 2489 dni
Posty: 438
Piwa: 8618
Respekt: 67
Głosy: 4


Wysłany: 2009-08-07, 19:02   


Matys1910 napisał/a:

Winą też może być : Karta Graficzna , mam to samo i nie mogę grać w GTA IV mam lekko za słabszą kartę oraz Windows Viste i też muszę mieć lepszą pamięć ram . Wątpię żeby to był problem z netem , lecz jak masz za dużo programów startowych GG i tak dalej to może ciąć grę .

Ps. Daj tu listę jaką masz kartę graficzną ramy , procesor i tak dalej


GF 9600 512 GT
RAM: 4 GB
AMD ATHLON 4800+ x2, 2.56 = 5200+ ;) . Więc tu raczej żadnych problemów nie może być kumpel ma ten sam sprzęt i osiąga ok 45 fps ... Więc tu nie gra problem w sprzęcie, jeszcze wczoraj far cry 2 oraz mirror edge chodziło normalnie, dziś już nie, więc okazuje sie ze to windows . ;) Dziś ściągne viste lub XP z neta, bo do mojej płytki nie mam zaufania i w nocy się pobawie, ;) Pozdrawiam
_________________
REGULAMIN
ODKOPYWANIE
SPONSOR
RANGI
____________________________________

Co kolwiek powiesz, kraj i tak tego nie zrozumie..
Żyjemy w kraju, którym rządzi komercja..
- Razorek954

Polacy są najbardziej inteligentnym narodem ze wszystkich,
z którymi spotkali się Niemcy podczas tej wojny w Europie.
- Adolf Hitler

Nie pomagam na PW! - Od tego jest forum!

... bez muzyki nie widzę sensu życia.
Dla narodu jesteś zerem - politycy mają w ... twoje zdanie!

Postaw piwo autorowi tego posta
 
jarek2045  ...




Informacje
Wiek: 22
Na forum: 2350 dni
Posty: 43
Piwa: 33
Respekt: 50

Wysłany: 2009-08-07, 19:09   


Oki to zacznij lepiej diagnozę od:
-Aktualizacji Sterowników do Karty graficznej, Dźwiękowej , jeżeli masz Procesor AMD, to zainstaluj AMD Core Dual Optimizer
-Zaktualizowania DirectX
-Defragmentuj Dysk
-Wyłącz zbędne procesy w tle , najlepiej wszystkie, bo może jeden z nich zabiera dużo Ramu , jak coś pobierasz to wyłącz pobieranie na czas Gry w GTA IV.
-Jeżeli masz oryginalną GTA IV to wgraj ,,Patch od SecuRoma" i nie baw się w inne Cracki , jak masz pirata to zmień ,,Cracka" :)
-Sprawdź czy nie włączyła się zgodność systemowa w pliku ,,GTA IV.exe" , klikasz na ikonę ,,GTA IV.exe">właściowści>wybierasz zakładkę ,,zgodność">i wyłączasz ,,uruchom program w trybie zgodności z.." . Możesz też spróbować uruchomić zgodność, ale to raczej nic nie da chociaż może :P
-Pobierz wszystkie wymagane aplikacje przez GTA IV , czyli
*Windows XP Service Pack 3
*Windows Vista Service Pack 1 , lub też Service Pack 2,

Ogółem wymagane aplikacje:
-Flash Player wersja 9, albo nawet pobierz 10.1 :P
-Net Framework w wersji 3.0 , a potem zaktualizuj do wersji 3.5 :)

-Sprawdź też czy RGSC nie ma ,,trybu zgodności" uruchomione,
-Po usuwaj zbędne rzeczy z Systemu operacyjnego
-Skanuj Dysk Antywirusem
-Sprawdź temperatury w Systemie, bo może to wina wadliwego chłodzenia w tym przypadku zdejmij jedną lub obie klapy z obudowy :)
-W Ustawieniach pulpitu ustaw wartość na ,,32 bity"
-Zmniejsz ustawienia graficzne w GTA IV
-Oczyść rejestr np. CCleanerem , albo ,,Wise Registry Cleanerem" lub podobnym
-Oczyść Dysk np. ,,CCleanerem"
-I przeczyść wnętrze Twojego PC'ta, szczególnie Kartę graficzną, oraz jej chłodzenie , sprawdź czy masz dobrze wsadzone poszczególne elementy PC'ta, Przeczyść chłodzenie od Procesora, i jak masz kase, to zmień pastę termo przewodzącą (jak nie umiesz to niech ci W punkcie naprawy komputera zmienią)
Póki co to na tyle, sprawdź czy się polepszy.
W najgorszym razie instalacja OS'a od nowa.
PoZdRo

Zbijam na ,,Tajemnice Twierdzy Szyfrów" xD :)
_________________


Postaw piwo autorowi tego posta
 
Razorek954  whola, brother.




Informacje
Nick w MP: Razorek954
Wiek: 20
Na forum: 2489 dni
Posty: 438
Piwa: 8618
Respekt: 67
Głosy: 4


Wysłany: 2009-08-07, 19:55   


jarek2045 napisał/a:

Oki to zacznij lepiej diagnozę od:
-Aktualizacji Sterowników do Karty graficznej, Dźwiękowej , jeżeli masz Procesor AMD, to zainstaluj AMD Core Dual Optimizer
-Zaktualizowania DirectX
-Defragmentuj Dysk
-Wyłącz zbędne procesy w tle , najlepiej wszystkie, bo może jeden z nich zabiera dużo Ramu , jak coś pobierasz to wyłącz pobieranie na czas Gry w GTA IV.
-Jeżeli masz oryginalną GTA IV to wgraj ,,Patch od SecuRoma i nie baw się w inne Cracki , jak masz pirata to zmień ,,Cracka :)
-Sprawdź czy nie włączyła się zgodność systemowa w pliku ,,GTA IV.exe , klikasz na ikonę ,,GTA IV.exe>właściowści>wybierasz zakładkę ,,zgodność>i wyłączasz ,,uruchom program w trybie zgodności z.. . Możesz też spróbować uruchomić zgodność, ale to raczej nic nie da chociaż może :P
-Pobierz wszystkie wymagane aplikacje przez GTA IV , czyli
*Windows XP Service Pack 3
*Windows Vista Service Pack 1 , lub też Service Pack 2,

Ogółem wymagane aplikacje:
-Flash Player wersja 9, albo nawet pobierz 10.1 :P
-Net Framework w wersji 3.0 , a potem zaktualizuj do wersji 3.5 :)

-Sprawdź też czy RGSC nie ma ,,trybu zgodności uruchomione,
-Po usuwaj zbędne rzeczy z Systemu operacyjnego
-Skanuj Dysk Antywirusem
-Sprawdź temperatury w Systemie, bo może to wina wadliwego chłodzenia w tym przypadku zdejmij jedną lub obie klapy z obudowy :)
-W Ustawieniach pulpitu ustaw wartość na ,,32 bity
-Zmniejsz ustawienia graficzne w GTA IV
-Oczyść rejestr np. CCleanerem , albo ,,Wise Registry Cleanerem lub podobnym
-Oczyść Dysk np. ,,CCleanerem
-I przeczyść wnętrze Twojego PC'ta, szczególnie Kartę graficzną, oraz jej chłodzenie , sprawdź czy masz dobrze wsadzone poszczególne elementy PC'ta, Przeczyść chłodzenie od Procesora, i jak masz kase, to zmień pastę termo przewodzącą (jak nie umiesz to niech ci W punkcie naprawy komputera zmienią)
Póki co to na tyle, sprawdź czy się polepszy.
W najgorszym razie instalacja OS'a od nowa.
PoZdRo

Zbijam na ,,Tajemnice Twierdzy Szyfrów xD :)


Coś złego z moim kompem sie dzieje xD , włączam Far Cry 2 i po 2 min jazdy samochodem, licznik samochodu lata a ziemia sie rusza a drzewa to wariaty, kreca sie itp xD jak by duch był to samo z mirror edge i GTA IV , jakiś wirus mi wszedł na kompa, nie wiem co ale jest to ostre, wszystkie programy przestaja działać ITD, Robie kopie i odrazu format..
_________________
REGULAMIN
ODKOPYWANIE
SPONSOR
RANGI
____________________________________

Co kolwiek powiesz, kraj i tak tego nie zrozumie..
Żyjemy w kraju, którym rządzi komercja..
- Razorek954

Polacy są najbardziej inteligentnym narodem ze wszystkich,
z którymi spotkali się Niemcy podczas tej wojny w Europie.
- Adolf Hitler

Nie pomagam na PW! - Od tego jest forum!

... bez muzyki nie widzę sensu życia.
Dla narodu jesteś zerem - politycy mają w ... twoje zdanie!

Postaw piwo autorowi tego posta
 
KukiX 




Informacje
Wiek: 22
Na forum: 2507 dni
Posty: 660
Piwa: 16041
Respekt: 50

Wysłany: 2009-08-08, 07:37   


Możliwe też że ktoś ci się włamuje do kompa i ci miesza.
Tak to jest jak się nie ma anty-virusa.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
Matys1910 



Informacje
Wiek: 24
Na forum: 2164 dni
Posty: 5
Piwa: 54
Respekt: 50

Wysłany: 2009-08-08, 08:28   


Darkside napisał/a:

Możliwe też że ktoś ci się włamuje do kompa i ci miesza.
Tak to jest jak się nie ma anty-virusa.


Ta mam to samo jak chce zagrać z kimś np. w Fife przez neta to muszę wyłączyć Anty-Virusa :|
Postaw piwo autorowi tego posta
 
Anonymous



Dołaczył: Wczoraj 0:00
Posty: 1
Skad: google.com


Anonymous Koniecznie zajrzyj na:




Miejsce na Twoją reklamę!





Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wersja do druku

Skocz do:  


phpBB by Przemo modified by xXx 2003-2012

Template GTAONLINE created by gtaonline.pl



Strona wygenerowana w 0,82 sekundy. Zapytań do SQL: 25