Wysłany: 2010-06-08, 15:08 Własny serwer router livebox lub router ethernet AR-7084a
Witam wszystkich mam wielki problem i prośbę do was mianowicie męczę się już z postawieniem serwera samp 2 miesiące i dalej nic z tego nie wychodzi bo nikt nie może się z nim połączyć.Poczytałem trochę i były posty o stronie no-ip.com i aby założyć sobie tam konto więc tak też zrobiłem mam Neostradę i modem livebox ale gdy odpalam klienta no-ip duc jest buźka NIE uśmiechnięta jaka powinna być ale jest ona z rumieńcami i pisze "tu mój adres.no-ip.biz- DNS is currient, no update needed"Nie wiedziałem jak przekierować porty na livebox więc podłączyłem router ethernet AR-7084a i myślałem że już wszystko będzie działać ale dalej jest taka buźka i gdy kolega wpisuje ten adres ip wyskakuje mu retrivig info jest tak cały czas bardzo mi zależy alby odpalić ten serwer ale już nie mam pomysłów co z tym zrobić. Pomoże mi ktoś proszę???
Na forum: 1145 dni Posty: 270 Piwa: 124 Respekt: 50
Wysłany: 2010-06-29, 17:18
bomba, Live box ma chyba zmienne ip prawda?.Nie polecam ci No-IP . Lepiej zrobić na hamachi po prostu odpalasz serwer odpalasz hamachi robisz hosty . Miej nadal włączonego hamachi , no i wpisz ip hamachi z portem z sampa :7777 (czy jaki sobie ustawisz) i dodaj i all będzie działać.
No i nie działa zrobiłem tak jak piszesz utworzyłem nowy host następnie kolega zainstalował sobie także hamachi klikną dołącz do istniejącej sieci wpisał nazwę i hasło(to co ja nadałem przy robieniu nowego hostu) do tego momentu było wszystko w porządku potem on i ja mieliśmy włączony program hamachi ja uruchomiłem serwer on wpisał IP które ten program nam wygenerował dodałem port ten co mam w konfiguracji serwera czyli :7777 i Lipa wyświetliło mu się (Retrieving info...) u mnie gdy podałem ten numer ip ładnie wszystko się wyświetliło i serwer działał .Czyli rozumiem że nic już nie da rady z tym zrobić??? Za odpowiedzi dziękuje.
_T_A_T_A_Piwo poleci oczywiście Ale i tak mi dalej serwer nie działa znaczy mi działa jak wpisze localhost:7777 ale jak komuś podam IP np: ze strony mojeip.net i on wpisz je i doda port :7777 to i tak wyświetla się mu Retriving info.Próbowałem wszystkiego i dalej nic.
Dalej nic Zrobiłem tak jak _T_A_T_A_ pisał potem tak jak SzoteK w pliku cfg zmieniłem lanmode na 0 i po prostu dalej jest to samo czyli spisuje ip z internetu np: mojeip.net i dodaje:7777 i każdemu a także mi wyświetla się retriving info.Nie wiem już sam co można jeszcze zrobić